Τη νύχτα, ο Σείριος είναι το λαμπρότερο αστέρι στον ουρανό με χαρακτηριστικό γαλανόλευκο φως. Ο Σείριος έχει μεγάλη σημασία στην αστρονομία, τη μυθολογία και τον αποκρυφισμό. Κάποιες «αποκρυφιστικές»σχολές τον θεωρούν ως τον “ήλιο πίσω από τον ήλιο” , τόσο σημαντικό : ζωοδότη !!
Το λαμπρότερο άστρο του αστερισμού, αλλά και του ουρανού ο περίφημος Σείριος, με μέγεθος –1.4, έχει μάζα 2.28 ηλιακές μάζες και απόλυτη λαμπρότητα 22 φορές μεγαλύτερη του ήλιου μας.
«ΣΕΙΡΙΟΣ, -Α, -ΟΝ» = Ο ΚΑΙΩΝ, Ο ΚΑΤΑ• ΚΑΙΩΝ, Ο ΘΕΡΜΟΣ, Ο ΦΕΡΩΝ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΥΨΗΛΛΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΣΕΙΡΙΟΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΑΝΣΚΡΙΤΙΚΗ ΛΕΞΗ S UR-A-S, SUR-JA-S
ΣΕΙΡΙΟΣ» ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ ΣΥΧΝΑ ΚΑΙ Ο ΉΛΙΟΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΣΤΡΩΝ.
ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΩΑ ΕΠΙΤΟΛΗ» ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΟΥ ΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΉΛΙΟΥ.
Ο Σύριος έχει έναν δίδυμο μικρό αδερφό τον Σείριο Β.Ο Σύριος Β είναι ορατός με το μάτι, την ίδια ώρα είναι εξαιρετικά βαρύς η αναλόγια του αντιστοιχεί σε 50 φορές φτιαγμένοςαπό όλο το σίδηρο της γης.Η περιφέρεια του σιδήρου Β γύρω από τον Σείριο Α διαρκεί 50 χρόνια, σε τροχιά δε ελλειπτική. ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΥΟ ΣΕΙΡΙΟΥΣ ΒΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΦΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΥΟ ΣΕΙΡΙΟΥΣ Α, Β.
Η ουράνια κίνηση του αστεριού ήταν και παραμένει σπουδαία εξου και παρατηρήθηκε και τιμόταν από τους αρχαίους Έλληνες, τους Σουμέριους, τους Βαβυλώνιους και πολλούς άλλους πολιτισμούς εως και σήμερα.
Το αστέρι του Σκύλου προανήγγειλε την έλευση των ζεστών και ξηρών ημερών Ιουλίου και Αυγούστου, εξ ου και ο δημοφιλής όρος στα Αγγλικά “the dog days of summer”
Ανατολικά του Ωρίωνα θα συναντήσουμε τον αστερισμό του Μικρού Κυνός. Ο Μικρός Κύων είναι ένας μικρός νότιος αστερισμός ορατός από την Ελλάδα. Περιλαμβάνει 25 άστρα και βρίσκεται νότια των Διδύμων και του Καρκίνου.
Νοτιανατολικά του Ωρίωνα θα συναντήσουμε τον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός. Ο Μέγας Κύων είναι ένας εκτεταμένος νότιος αστερισμός και περιλαμβάνει 95 άστρα, μεταξύ 1ου μέχρι 6ου μεγέθους. Βρίσκεται μεταξύ Ωρίωνα, Λαγωού και Πρύμνης της Αργούς. Τον εντοπίζουμε πολύ εύκολα στον ουρανό, αν προεκτείνουμε προς τα νοτιοανατολικά την ευθεία που συνδέει τα άστρα δ, ε, ζ, τα οποία αποτελούν τη ζώνη του Ωρίωνα στο γειτονικό αστερισμό. Το λαμπρότερο άστρο του αστερισμού, αλλά και του ουρανού, είναι ο περίφημος Σείριος, με μέγεθος –1.4.
Από ὅλα τά ἔργα τοῦ Πλάτωνα πρέπει νά τοποθετηθεῖ πρῶτο στή σειρά τῆς μελέτης ὁ Κρατύλος. Τό βιβλίο αὐτό ἀποτελεῖ ἕνα εἶδος κώδικα πού μπορεί νά βοηθήσει στήν ἀποκρυπτογράφηση. Κρύβει ὅλες τίς παραδόσεις τοῦ Σειρίου καί φτάνει σέ συγκλονιστικές λεπτομέρειες γιά τίς ὁρατές καί τίς ἀόρατες περιοχές τοῦ ἄστρου αὐτου. Δεν εἶναι εὔκολο πρᾶγμα τό να μυηθεῖ κανείς στά Μυστήρια τοῦΣειρίου, πού εἶναι τό μέγιστο ἀγαθό. Χρειάζεται μεγάλη ὑπομονή γιά νά μαζέψει κανείς ὅσα εἶναι σκορπισμένα. Ἄν ὅμως κανείς μαζεύει καί βάζει μικρό στό μικρό και τό κάνει συχνά, αὐτό θά γίνει πολύ (Κρατύλος 428 α).
«Ο Σείριος είναι το λαμπρότερο άστρο του αστερισμού του Μεγάλου Κυνός και η εώα επιτολή του σ’ αυτή τη χρονική περίοδο είχε συνδεθεί στην αρχαιότητα με τα κυνικά καύματα (τα DIES CANICULARIAE των Λατίνων), δηλαδή με τις θερμότερες ημέρες του έτους, τα οποία καύματα οι αρχαίοι απέδιδαν στην επί πλέον αύξηση της θερμοκρασίας από την υποτιθέμενη προσθήκη της ακτινοβολίας του Σείριου στην ακτινοβολία του Ήλιου».— Μάνος Δανέζης & Στράτος Θεοδοσίου
Το άστρο του Σείριου μαζί με το πλανήτη της Αφροδίτης και τον Δία αποτελούν τα πιο φωτεινά σώματα στο νυκτερινό θόλο.
Ο Σείριος αποτελεί ένα απο τα πιο φωτεινά σώματα στον ουράνιο θόλο καθότι βρίσκεται στη κοντινή απόσταση των 8.5 ετών φωτός. Ο Σείριος Α έχει διάμετρο σχεδόν διπλάσια απο του δικού μας ήλιου , η μάζα του είναι περίπου διόμισι φορές μεγαλύτερη και είναι πάνω απο είκοσι φορές πιο λαμπρός, εκπέμποντας μια γαλανόλευκη ακτινοβολία.
Οι ενέργειες που εκπέμπει το διπλό αστρικό σύστημα του Σείριου ειναι ιδιαίτερα έντονες. Αν μάλιστα ληφθεί υπόψιν ότι κινείται γύρω απο τον εαυτό του με έναν απίστευτο ρυθμό , 23 φορές το λεπτό , κάτι που έχει σαν συνέπεια να δημιουργείται ένα ισχυρότατο μαγνητικό πεδίο και να εκτοξεύονται τεράστιες ποσότητες αερίων και άλλων υλικών απο τη μάζα του . Μέχρι το 19 αιώνα οι αστρονόμοι δε γνώριζαν πως ο Σείριος Α είχε και συντροφιά. Πρώτος ο Γερμανός Φριντριχ Μπεσέλ , μετά απο έμμεση παρατήρηση 10 χρόνων διατύπωσε την υπόθεση οτι ο Σείριος Α διαθέτει κάποιο συνοδευτικό αστρο.
Πέρασαν όμως άλλα 60 χρόνια όταν ο Αμερικάνος αστρονόμος Αλβιν Κλαρκ διαπίστωσε την ύπαρξη του Σείριου Β!
Το λαμπρότερο άστρο του, το α του Μικρού Κυνός, είναι ο Προκύων.
Ο Ερμής, ο πρώτος δάσκαλος του ανθρώπινου γένους, συνδεόταν επίσης με τον Σείριο.
Σύμφωνα με το μύθο σειρηνα να ήταν και η αδερφή του μεγάλου Αλεξάνδρου, που συνδεόταν με το Σειριο!
Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν Σείριο κάθε λαμπρό ουράνιο αντικείμενο όπως ο Ήλιος μας. Ο ορισμός αυτός αναφέρεται στον Ησίοδο και τον Ερατοσθένη και ο όρος προέρχεται από τη λέξη σειριάω – σειριώ που σημαίνει καίω ή λάμπω.
Υπήρξε ένα μυστηριακό ιερατείο που ήταν αφιερωμένο στο Σείριο. Πρόκειται για τους Κυνίδες , μια κάστα ιερέων , των οποίων το όνομα κάποιοι το αποδίδουν στον αστέρα του Κυνός και οι περισσότεροι στο Κύννη , το γιο του Απόλλωνα
Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ» ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΑΜΕΣΑ Η ΕΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΕΣ ΟΠΩΣ: ΤΡΙΠΛΗ ΕΚΑΤΗ, ΚΥΒΕΛΗ, ΑΡΤΕΜΙΔΑ, ΙΣΙΔΑ, ΙΣΤΑΡ, ΔΙΟΝΥΣΟ, ΠΑΝΑ, ΩΚΕΑΝΟ, ΚΑΒΕΙΡΟΥΣ, ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΥΣ (ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΒΕΙΡΟΥΣ), ΉΦΑΙΣΤΟ, ΉΡΑ, ΗΡΑΚΛΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ ΜΕ ΔΙΠΛΗ ΟΨΗ (ΟΥΡΑΝΙΟ Η ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΟ), ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΆΜΜΩΝΑ-ΔΙΑ, ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ Κ.ΛΠ.
Αναφέρει ο Σωκράτης ο Κωός στο βιβλίο των Επικλήσεων σε ένα «Κύνειο ιερό» στον Υμηττό, που ήταν αφιερωμένο στο Κύνειο Απόλλωνα. Φυσικά, είναι φανερό οτι τα ονόματα έχουν κοινή ρίζα και επομένως μπορεί να υποθέσει κανείς ότι στην ουσία πρόκειται για μία λατρεία που σχετίζεται με το Σείριο . Επισης υπήρχε και μία γιορτή, τα Κύνεια, που γίνόταν κάθε καλοκαίρι με την εμφάνιση του Σείριου!Ο Παυσανίας στα Αρκαδικά αναφέρεται στους Κυνίδες Ιερείς , αποδίδοντας τους μία μυστηριακή διάσταση , καθώς υποστηρίζει οτι διατηρούσαν γνώσεις μυστικές τις οποίες μετέδιδαν μέσα απο τα συμβολικά πέπλα των μύθω
Ομως και στο ιερό νησί της Δήλου υπήρχε στενή σύνδεση με το Σείριο , καθώς υπάρχει εκεί το όρος Κύνθος που ήταν τόπος λατρείας του Σειριου!
Τα αρχαία νομίσματα που βρέθηκαν στη Κέα απεικονίζουν στη μία όψη τον Αρισταίο και στην άλλη το Σείριο με μορφή σκύλου και στεφανωμένο με ηλιακές ακτίνες. Αυτά στην Υστεροελλαδική περίοδο 1400-1200π.Χ. και λέγεται ότι φτιάχτηκαν σε ανάμνηση της σωτηρίας της περιοχής των Κυκλάδων απο τον τρομερό λοιμό, μετά τις τελετές του Αρισταίου , γιου του Απόλλωνα και της Κυρήνης , προς το Σείριο.
ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ, ΤΟ 1977, ΕΦΕΡΑΝ ΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΤΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΗΣΑΥΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΡΥΣΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΚΕΚΟΣΜΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ 16ΚΤΙΝΟ ΑΣΤΡΟΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΕΛΑΣΜΑΤΑ ΜΕ 8ΚΤΙΝΑ ΑΣΤΕΡΙΑ.
Ο ερχομός του Σειριου τους θερινούς μήνες Ιούλιο ως τέλη Αυγούστου αναφέρεται και ως “κυνικά καύματα” (θερινοί καύσωνες)
ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΤΩΠΗΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΥ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΔΕΣΠΟΖΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ E ΔΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ, ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΡΜΗΝΕΙΩΝ, ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ, ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΘΕΪΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΡΟΝ E ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ.
«ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ «Β» ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΟΡΙΑΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ «Α» ΤΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ E. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΑΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΑΝΑΤΟΛΗ-ΔΥΣΗ-ΖΕΝΙΘ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ «Β», ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΑΤΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΤΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ «Α» ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ.»
Έπειτα από τέσσερα χρόνια συμβίωσης μαζί με τους Ντόγκον , αφού οι ανθρωπολόγοι απέκτησαν τη πλήρη εμπιστοσύνη τους, το συμβούλιο της φυλής αποφάσισε να κάνει γνωστή στους ανθρωπολόγους τη μυστική παράδοσή τους. Αυτή η μυστική παράδοση που διατηρήθηκε για χιλιάδες χρόνια περιστρέφεται γύρω από αμφίβια όντα που τους επισκέφθηκαν από τον αστερισμό του Σείριου. Οι ανθρωπολόγοι διαπίστωσαν τις λεπτομερείς αστρονομικές γνώσεις που διέθεταν για το ηλιακό μας σύστημα οι Ντόγκον, όπως ότι ο πλανήτης Κρόνος έχει δακτυλίους , ο Δίας έχει 4 μεγάλα φεγγάρια, η επιφάνεια της Σελήνης είναι ξηρή και άγονη… αλλά αυτό που έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση ήταν οι γνώσεις τους για τον αστερισμό του Σείριου.
Oι αινιγματικοί Ντόγκον
Η αινιγματική αφρικανική φυλή Ντογκον ανακαλύφθηκε το 1950 όταν μία ομάδα γάλλων ανθρωπολόγων ήρθε να ταράζωντας τα νερά των αστρονομων!βρισκόταν στο Μάλι ερευνώντας το τρόπο ζωής και τις παραδόσεις της φυλής Ντόγκον. Οι Ντόγκον αριθμούν γύρω στα 100 000 μέλη και κατοικούν στις σπηλιές των βουνών Χομπορί.Οι μελετητες έζησαν τέσσερα χρόνια μαζί με τους Ντόγκον , αφού οι ανθρωπολόγοι απέκτησαν τη πλήρη εμπιστοσύνη τους, το συμβούλιο της φυλής αποφάσισε να κάνει γνωστή στους ανθρωπολόγους τη μυστική παράδοσή τους. Αυτή η μυστική παράδοση που διατηρήθηκε για χιλιάδες χρόνια περιστρέφεται γύρω από αμφίβια όντα που τους επισκέφθηκαν από τον αστερισμό του Σείριου. Οι ανθρωπολόγοι διαπίστωσαν τις λεπτομερείς αστρονομικές γνώσεις που διέθεταν για το ηλιακό μας σύστημα οι Ντόγκον, όπως ότι ο πλανήτης Κρόνος έχει δακτυλίους , ο Δίας έχει 4 μεγάλα φεγγάρια, η επιφάνεια της Σελήνης είναι ξηρή και άγονη… αλλά αυτό που έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση ήταν οι γνώσεις τους για τον αστερισμό του Σείριου.
Πως είναι δυνατόν μία φυλή ελάχιστα προηγμένη από τη λίθινη εποχή να κατέχει αυτές τις πληροφορίες που οι σύγχρονοι επιστήμονες ανακάλυψαν μερικές δεκαετίες πριν;;;
Σύμφωνα με τη μυστική παράδοση η γνώση αυτή δόθηκε από τους Νομμος , ιχθυόμορφα όντα τα οποία τους επισκέφθηκαν στο μακρινό παρελθόν από το άστρο του Σείριου και τους μετέφεραν την ιερή γνώση. Αυτό το αρχέτυπο του ουράνιου θεού που μεταφέρει τη γνώση συναντάται επίσης και στους Σουμέριους με τους Αννουνάκι, στους Ισραηλίτες με τη μορφή του Ενωχ και στους Αιγύπτιους με τη μορφή του Ερμή ή Θωθ.
Στην Αίγυπτο ο Σειρειος ήταν το θεμέλιο ολόκληρου του θρησκευτικού συστήματος των Αιγυπτίων.
η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας χτίστηκε σε τέλεια ευθυγράμμιση με τα αστέρια, και ειδικά με τον Σείριο.
Το άστρο του Σείριου κατείχε ιδιαίτερο ρόλο στο πολιτισμό των Αιγυπτίων. Θεωρούταν ως το σημαντικότερο άστρο στο νυκτερινό ουρανό. Αποκαλούταν ως Σώθις και συσχετιζόταν με την Θεότητα Ίσιδα. Η Ίσιδα αντιπροσωπεύει τη θηλυκή πλευρά στη θεϊκή τριαδικότητα την οποία συμπληρώνουν ο Όσιρις και ο γιος τους Ωρος.
Οι Αιγύπτιοι συγχρόνισαν το ημερολόγιο τους με την άνοδο του Σείριου στο νυκτερινό ουρανό η οποία πραγματοποιούταν ακριβώς πριν το ετήσιο πλημμύρισμα του Νείλου τις καλοκαιρινές ημέρες .
Όταν το άστρο του Σείριου εξαφανιζόταν από τον νυκτερινό ουρανό για 70 ημέρες,οι Αιγύπτιοι πίστευαν πως βρισκόταν στο Ντουατ τον κάτω κόσμο.
Ένας ναός αφιερωμένος στο Σείριο ήταν ο ναός της Ίσιδας στα Ντάνταρα.
Ο Άνουβις, ο θεός του θανάτου ο οποίος απεικονιζόταν με ανθρώπινο σώμα και κεφάλι σκύλου, είχε σχέση με τον Σείριο. Ο θάνατος ή Άδης της φυλής είχε προφανή στενή σχέση με τον Σειρειο
“Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήξεραν ότι μια φορά το χρόνο ο Ήλιος ευθυγραμμίζεται με τον Σείριο. Επομένως, η Μεγάλη Πυραμίδα κατασκευάστηκε έτσι ώστε, εκείνη την ιερή στιγμή, το φως του Αστέρα του Σκύλου να πέφτει πάνω στην τετράγωνη “Πέτρα του Θεού” στο άνω άκρο της Μεγάλης Γαλαρίας, κατεβαίνοντας στο κεφάλι του αρχιερέα, ο οποίος λάμβανε την Υπερ-Ηλιακή Δύναμη και προσπαθούσε μέσω του δικού του τελειοποιημένου Ηλιακού Σώματος να μεταδώσει σε άλλους Μυημένους αυτή την πρόσθετη διέγερση για την εξέλιξη της Θεότητας τους. Αυτός ήταν τότε ο σκοπός της “Πέτρας του Θεού”, όπου στην Τελετουργία, ο Όσιρις απονέμει το στέμμα ή το ουράνιο φως.”
“Ο Βορράς και ο Νότος αυτού του στέμματος είναι αγάπη”, δηλώνει ένας αιγυπτιακός ύμνος.
“Και έτσι κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας της Αιγύπτου το ορατό φως ήταν μόνο η σκιά του αοράτου Φωτός, και στη σοφία της αρχαίας χώρας τα σταθμά της Αλήθειας ήταν τα χρόνια του Υψίστου”
[1. Marshall Adams, The Book of the Master]
“Η τρισμέγιστη πραγματεία “Η Παρθένα του Κόσμου” της Αιγύπτου αναφέρεται στη “Μαύρη Τελετή”, που συνδέεται με τον “μαύρο” Όσιρι, ως τον υψηλότερο πιθανό βαθμό μυστικής μύησης στην αρχαία αιγυπτιακή θρησκεία – είναι το απόλυτο μυστικό των μυστηρίων της Ίσιδας. Αυτή η πραγματεία αναφέρει ότι ο Ερμής ήρθε στη γη για να διδάξει στον άνθρωπο τον πολιτισμό, και στη συνέχεια “ανέβηκε στα αστέρια”, επιστρέφοντας στο σπίτι του και αφήνοντας πίσω του τη μυστηριώδη θρησκεία της Αιγύπτου με τα ουράνια μυστικά της που ήταν κάποια μέρα να αποκωδικοποιηθούν”.
[5. Robert Temple, The Sirius Mystery]
Κάποιοι πολιτισμοί έχουν ταυτίσει τον Σείριο με μορφή σκύλου καθώς και με πηγή δύναμης. Στην κινεζική και ιαπωνική αστρονομία, ο Σείριος είναι γνωστός ως το “αστέρι του ουράνιου λύκου”. Αρκετές αυτόχθονες φυλές της Βόρειας Αμερικής αναφέρθηκαν στο αστέρι με όρους που του έδωσαν μορφή σκύλου : οι φυλές Seri και Tohono O’odham στα νοτιοδυτικά περιγράφουν τον Σείριο ως “σκύλο που ακολουθεί τα ορεινά πρόβατα”, ενώ οι Blackfoot τον αποκαλούν “Dog-face”.
Οι Cherokee συνέδεσαν τον Σείριο με τον Αντάρη ως φύλακα του “Μονοπατιού των Ψυχών”. Η φυλή Wolf (Skidi) της Νεμπράσκα την γνώριζε ως “Wolf Star”, ενώ άλλα παρακλάδια της τον γνώριζαν ως “Coyote Star”. Βορειότερα, οι Ινουίτ του Bering Strait τον ονόμασαν “Moon Dog”.
[2. JB Holberg, Sirius: Brightest Diamond in the Night Sky]
Σείριος το πιο λαμπρό αστέρι του ουρανόυ!
Στις αποκρυφιστικές παραδόσεις, πιστεύεται ότι ο Θώθ-Ερμής είχε διδάξει στους κατοίκους της Ατλαντίδας, οι οποίοι, σύμφωνα με τον μύθο, έγιναν ο πιο προηγμένος πολιτισμός παγκοσμίως αν και αργότερα βυθίστηκε ολόκληρη η ήπειρος τους από τον Μεγάλο Κατακλυσμό (καταγραφές της πλημμύρας μπορούν να βρεθούν σε μυθολογίες διαφόρων πολιτισμών). Οι επιζώντες της Ατλαντίδας ταξίδεψαν σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου, όπου μετέφεραν τις προηγμένες γνώσεις τους. Οι αποκρυφιστές πιστεύουν ότι οι ανεξήγητες ομοιότητες μακρινών πολιτισμών (όπως οι Μάγιας και οι Αιγύπτιοι) μπορούν να εξηγηθούν από την κοινή τους επαφή με τους Άτλαντες.
“Μήπως ήταν η θρησκευτική, φιλοσοφική και επιστημονική γνώση που κατείχαν τα ιερατεία της αρχαιότητας από την Ατλαντίδα, της οποίας η βύθιση εξάλειψε κάθε υπόλειμμα του ρόλου της στο δράμα της παγκόσμιας προόδου; Η λατρεία των Ατλάντων στον ήλιο έχει διαιωνιστεί στις τελετουργίες του Χριστιανισμού αλλά και του παγανισμού. Τόσο ο σταυρός όσο και το φίδι ήταν εμβλήματα της θείας σοφίας της Ατλαντίδας. Οι θεϊκοί (Άτλαντες) πρόγονοι των Μάγιας και των Quichés της Κεντρικής Αμερικής συνυπήρχαν μέσα στην πράσινη και γαλάζια ακτινοβολία του Gucumatz, του “φτερωτού” φιδιού. Οι έξι σοφοί που γεννήθηκαν στον ουρανό εμφανίστηκαν ως κέντρα φωτός συνδεμένα μεταξύ τους ή συντιθέμενα από τον έβδομο – και αρχηγό – της αδελφότητας τους, το “φτερωτό” φίδι. Ο τίτλος του “φτερωτού” φιδιού εφαρμόστηκε στον Quetzalcoatl, ή Kukulcan, τον μυημένο της Κεντρικής Αμερικής. Το κέντρο της Ατλαντικής Σοφίας-Θρησκείας ήταν πιθανώς ένας μεγάλος πυραμιδικός ναός που στεκόταν στο μέτωπο ενός οροπεδίου που υψώθηκε στη μέση της Πόλης των Χρυσών Πυλών. Από εκεί έφυγαν οι Μυημένοι-Ιερείς του Ιερού Φτερού, μεταφέροντας τα κλειδιά της Παγκόσμιας Σοφίας έως τα άκρα της γης.
(…)
Από τους Άτλαντες ο κόσμος έχει λάβει όχι μόνο την κληρονομιά της τέχνης, της φιλοσοφίας, της επιστήμης, της ηθικής και της θρησκείας, αλλά και την κληρονομιά του μίσους, των συγκρούσεων και της διαστρέβλωσης. Οι Άτλαντες προκάλεσαν τον πρώτο πόλεμο, και λέγεται ότι όλοι οι επόμενοι πόλεμοι διεξήχθησαν σε μια άκαρπη προσπάθεια να δικαιολογήσουν τον πρώτο και να διορθώσουν το λάθος που προκάλεσε. Πριν βυθιστεί η Ατλαντίδα, οι πνευματικά Μυημένοι, που συνειδητοποίησαν ότι η γη τους ήταν καταδικασμένη επειδή είχε απομακρυνθεί από το Μονοπάτι του Φωτός, αποσύρθηκαν από την δυσοίωνη ήπειρο. Κρατώντας μαζί τους το ιερό και μυστικό δόγμα, αυτοί οι Άτλαντες εγκαταστάθηκαν στην Αίγυπτο, όπου έγιναν οι πρώτοι “θεϊκοί” ηγέτες της. Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι κοσμολογικοί μύθοι που αποτελούν τη βάση των διαφόρων ιερών βιβλίων του κόσμου βασίζονται στα τελετουργικά του Ατλαντικού Μυστηρίου.”
[3. Manly P. Hall, The Secret Teachings of All Ages]
Helena Blavatsky ΘΕΟΣΟΦΙΑ ΣΕΙΡΙΟΣ
Η Helena Blavatsky και η Alice Bailey, δύο σημαντικές προσωπικότητες της Θεοσοφίας, θεωρούν ότι ο Σείριος είναι πηγή εσωτεριστικής δύναμης. Η Blavatsky δήλωσε ότι ο Σείριος ασκεί μυστικιστική επιρροή σε ολόκληρο τον επίγειο παράδεισο και συνδέεται με κάθε μεγάλη θρησκεία της αρχαιότητας.
Η Θεοσοφία θεωρεί ότι το αστέρι του Σκύλου είναι η αληθινή “Μεγάλη Λευκή Στοά” (Great White Lodge) και πιστεύει ότι είναι το σπίτι της “Πνευματικής Ιεραρχίας”. Για αυτόν τον λόγο, θεωρεί τον Σείριο ως το “αστέρι της μύησης”.
“Το αστέρι του Σκύλου : το αστέρι λατρευόταν στην Αίγυπτο και τιμόταν από τους αποκρυφιστές. Από τους Αιγύπτιους διότι η ηλιακή του άνοδος ήταν ένα σημάδι της ευεργετικής πλημμύρας του Νείλου, και από τους αποκρυφιστές επειδή συνδέεται μυστηριωδώς με τον Θώθ-Ερμή, θεό της σοφίας και τον Μερκούριο, σε άλλη μορφή. Έτσι ο Σόθις-Σείριος είχε και εξακολουθεί να έχει μια μυστικιστική και άμεση επιρροή σε ολόκληρο τον επίγειο παράδεισο, και συνδέεται με σχεδόν κάθε θεό και θεά. Ήταν “η Ίσιδα στον ουρανό” και ονομάστηκε Ίσιδα-Σόθις, γιατί η Ίσιδα ήταν “στον αστερισμό του σκύλου”, όπως δηλώνεται και στα μνημεία της. Όντας συνδεδεμένος με την Πυραμίδα, ο Σείριος συνδέθηκε λοιπόν με τις μυήσεις που έλαβαν χώρα σε αυτήν.”
[4. Helena Blavatsky, Theosophical Glossary]
“Αυτό είναι το μεγάλο αστέρι της μύησης επειδή η Ιεραρχία μας (μια εκδήλωση της δεύτερης πτυχής της θεότητας) βρίσκεται υπό την επίβλεψη ή τον πνευματικό έλεγχο της Ιεραρχίας του Σειρίου. Αυτές είναι οι σημαντικότερες ελεγχόμενες επιδράσεις με τις οποίες ο κοσμικός Χριστός εργάζεται πάνω στην αρχή του Χριστού στο ηλιακό σύστημα, στον πλανήτη, στον άνθρωπο και στις χαμηλότερες μορφές της ζωής. Ονομάζεται εσωτεριστικά “το λαμπρό αστέρι της ευαισθησίας”.
[10. Alice Bailey, Esoteric Astrology]
Όπως και περισσότεροι εσωτεριστικοί συγγραφείς, η Bailey θεωρεί ότι ο Σείριος έχει μεγάλη επίδραση στην ανθρώπινη ζωή.
“Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ώστε να εξηγήσουμε αυτό το σημαντικό θέμα, είναι να απαριθμήσουμε εν συντομία μερικές από τις κοσμικές επιρροές στον πλανήτη μας, οι οποίες παράγουν αποτελέσματα στη συνείδηση των ανθρώπων, και προκαλούν ορισμένα φαινόμενα κατά τη διαδικασία της μύησης.
Πρώτα απ ‘όλα ο ήλιος Σείριος εκπέμπει μια ενέργεια ή μια δύναμη. Αν μπορούμε να το πούμε και έτσι, η ενέργεια της σκέψης ή της δύναμης του μυαλού, στο σύνολό της, φτάνει στο ηλιακό σύστημα από ένα μακρινό κοσμικό κέντρο μέσω του Σείριου. Ο Σείριος ενεργεί ως πομπός, ή ως κέντρο εστίασης, από όπου προέρχονται εκείνες οι επιρροές που παράγουν αυτοσυνείδηση στον άνθρωπο.”
GOD BLESS YOU
Πρωσωπικα πιστεύω ότι:ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ, ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΡΟΛΟ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΧΟΜΕΝΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΤΩΡΑ!!!
Καλή κατοχύρωση